Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Přichází ochlazení, ale teplé počasí se ještě vrátí

16. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 16. 9. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty blízko 25 °C se ještě vrátí. Přichází ochlazení, ale teplé počasí se ještě vrátí Zdroj fotografie: 123rf

Po uplynulých velmi teplých dnech (až 32 °C v úterý) přichází poměrně výrazné ochlazení. To se projeví už ve čtvrtek, kdy zaznamenáme maxima mezi 18 °C a 22 °C. Jen na jihu Moravy může být až 24 °C. Vzhledem na polovinu září se ale nejedná o studené počasí, spíš o návrat k normálnějším hodnotám. Přibude i oblaků a objeví se lokální přeháňky související se slabou studenou frontou.

Nejchladnějším dnem týdne bude pátek, který přinese maxima jen mezi 17 °C a 21 °C. Na rozdíl od předchozího dne ale bude převažovat slunečné počasí s lokálním ranními mlhami. Kvůli vyjasnění ale musíme počítat s nízkými ranními a večerními teplotami. Chladný páteční večer předznamená ještě studenější sobotní ráno s teplotami jen kolem 5 °C, v údolích tak bude zřejmě jen několik málo stupňů nad nulou. Mohou se tak objevit i přízemní mrazíky.

V podobném duchu se ponesou i další dny minimálně do úterý či do středy. Bude převážně jasno až skoro jasno, jen do Čech může nakrátko "zabloudit" více oblačnosti. Znovu se k nám začne dostávat teplý vzduch, ve kterém budou denní maxima pozvolna stoupat na sobotních 19/23 °C a nedělních 21/25 °C. Na počátku dalšího týdne očekáváme odpolední teploty mezi 21 °C a 26 °C, možná i 27 °C v nejteplejších oblastech. Předběžně se začne ochlazovat v polovině dalšího týdne, konkrétní hodnoty budeme upřesňovat v dalších dnech, sledujte dlouhodobou předpověď počasí.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024