Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V Čechách bylo až 34 °C, teplé počasí bude pokračovat

8. 8. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 8. 8. 2020 | mm, meteocentrum.cz;ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejtepleji bylo na severozápadě. V Čechách bylo až 34 °C, teplé počasí bude pokračovat Zdroj fotografie: 123rf.com

Po teplotně normálním červnu a červenci (ne, opravdu nebyly nijak mimořádně studené, jen chladnější než jsme si v posledních pár letech zvykli) přináší poslední dny stabilní a teplé počasí. Odpolední maxima se pohybují kolem 30 °C, často i lehce nad touto hranicí.

Sobota přinesla nejvyšší teploty do severozápadních Čech, na stanici Kopisty bylo naměřeno 34 °C, podobně teplo bylo i v České Lípě nebo v Doksanech. Přes 32 °C bylo lokálně i na jižní Moravě a ve středních Čechách. 

Odpolední maxima blízko tropické třicítky čekáme i v nejbližších dnech, ojediněle se ale mohou objevit přeháňky či bouřky "z tepla". Pokud se koncem srpna výrazně neochladí, je celkem pravděpodobné, že právě aktuální měsíc bude z celého roku 2020 nejteplejší.

I když jsou současné teploty dost vysoké, v nedávné historii jsme právě 8. srpna naměřili i výrazně vyšší hodnoty. Možná si vzpomínáte na úmorná vedra léta 2013. Právě 8.8.2013 dosáhla teplota v jihomoravském Brodě nad Dyjí hodnoty 39,7 °C!



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024