Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Horké počasí se vrací, vydrží nejméně týden

5. 8. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 5. 8. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se budou pohybovat poblíž 30 °C a bude slunečno Horké počasí se vrací, vydrží nejméně týden Zdroj fotografie: Martin Štros

Zataženo s deštěm srazilo denní teploty na začátku týdne i pod 20 °C, třeba v Praze bylo v úterý maximálně 17 °C. Kontrast oproti předchozím vedrům je veliký, ale stejně tak velký bude oproti vedrům budoucím. Horké počasí totiž už hlásí svůj comeback. Od středy bude počasí beze srážek a slunce ovládne oblohu. Jen na Moravě ještě ve středu převládně vyšší oblačnost, ale ta se odpoledne taky bude rozpouštět. Maximální teploty už poskočí až do 23 °C.

Ve čtvrtek už nás čeká na celém území slunečno a maxima překročí 25 °C, vystoupit by měla až na 27 °C. A od pátku přijde něco, co můžeme označit jako "umírněné tropy". Denní teploty se budou pohybovat v těsné blízkosti 30 °C. Taková maxima nás čekají od pátku po dobu minimálně dalších sedmi dní, zdá se že nejméně do dalšího pátku 14. srpna. Počasí bude stabilní, slunečné a horké. Na druhou stranu, nepůjde o vyloženě extrémní vedra, která by měla lámat rekordy. Maxima by se neměla dostávat nad 32 °C a pokud ano, tak jen hodně výjimečně. 

Po celé nadcházející období zhruba 10 dní počítáme jen s minimální nebo žádnými srážkami na území Česka. Za deště minulých dní tak můžeme být opravdu rádi. V příštích dnech do konce týdne nebude déšť vůbec žádný. V dalším týdnu mírně vzroste možnost zejména lokálních přeháněk, ale stále jich nebude mnoho a asi ani nebudou extra silné. Minimálně na části území by do půlky srpna nemuselo ani kápnout. A situace po 15. srpnu je zatím nejasná. Předběžně bychom tipovali, že teplé počasí vydrží i do druhé poloviny měsíce, ale je to zatím moc daleko na přesnější predikci.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024