Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Konec týdne bude letní, v neděli hrozí bouřky

29. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 29. 7. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na začátku příštího týdne by mělo zapršet více Konec týdne bude letní, v neděli hrozí bouřky Zdroj fotografie: Petr Hlinomaz Úterý nám ukázalo, že i letošní léto umí pořádná vedra. Taková v nejbližších dnech sice nečekáme, ale teplé počasí se udrží. Do konce týdne se maximální teploty budou pohybovat v rozmezí 25 až 30 °C s tím, že víkend bude o něco teplejší než zbývající pracovní dny do pátku. V sobotu by se maxima už mohla dostat i nad tropickou třicítku a to především v Čechách.  Do soboty na obloze nebude téměř žádná olačnost a srážky jsou vyloučeny.

V neděli se budou teploty držet vysoko okolo 30 °C, ale už hrozí odpolední a večerní bouřky v západní polovině republiky. Jejich četnost bude ještě potřeba upřesnit. V pondělí pak čekáme četné přeháňky a bouřky už na celém území, navíc se k nám dostane o něco chladnější vzduch, takže denní maxima již nedosáhnou na více než 25 °C. Při proměnlivé oblačnosti se na této úrovni dají očekávat i úterní maxima. 

Od středy do konce příštího týdne se zase vyjasní a denní teploty znovu zamíří vzhůru a to vstříc tropické třicítce. Počítáme, že ji budou od čtvrtka nebo pátku i překonávat, takže se dá říci, že se vrátí tropické počasí. Srpen zatím vypadá minimálně ve své první polovině jako vyloženě teplý měsíc a mohl by tak snadno vyrovant chladný začátek léta. Uvidíme, jestli mu to vydrží po celou dobu.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024