Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Horké dny nás v nejbližší době nečekají

14. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 14. 7. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Maximální teploty by se nad 30 °C dostat v příštích deseti dnech neměly Horké dny nás v nejbližší době nečekají Zdroj fotografie: 123rf Léto je prakticky ve své polovině, nyní jsme se dostali do nejteplejší části celého roku, kterou je druhá polovina července. Horkých dnů bylo zatím pomálu, tropické by se vešly na prsty jedné ruky a ještě by zbylo - třeba v Praze se přes 30 °C teplota dostala zatím jen třikrát. A ani nejbližší dny žádný další nepřidají. Počasí totiž bude spíše chladnější, nebo maximálně průměrné.

Ve středu se ještě maximální teploty dostanou až k 25 °C, ale už s výskytem přeháněk. Větší oblačnost a přeháňky zejména v odpoledních hodinách očekáváme v celé republice i ve čtvrtek a pátek, po tyto dny by se denní teploty měly držet jen okolo 22 °C nebo někde ani to ne. Víkend přinese mírné oteplení - počítáme s maximy až do 26 °C v sobotu, snad 27 °C v neděli a pak 28 °C  v pondělí. Rizika jsou nakloněna spíše směrem k nižším než těmto teplotám, protože je možnost, že se projeví výšková tlaková níže, a pak by více pršelo a bylo chladněji. 

Na příští týden se počítá dál s mírnějšími teplotami, v rozmezí od úterý do pátku počítáme s maximy opět nejvýše do 25 °C, spíše méně. Srážek bude asi minimum, oblačnost taková průměrná. Zkrátka, léto bude pokračovat v mírném režimu, bez nějaké vlny extrémních veder. Ačkoliv situace celkově vypadá relativně stabilně, není stále možné vyloučit, že se ještě silných veder nedočkáme na konci července či v první polovině srpna.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024