Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Přichází tři klidné dny s chladnými rány

11. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 7. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Odpolední teploty ale pozvolna porostou. Přichází tři klidné dny s chladnými rány Zdroj fotografie: 123rf Za výraznou studenou frontou zavládlo nad Českem v sobotu chladné počasí. Pohled z okna a na teploměr na mnoha místech připomínal spíš září či říjen než polovinu července.

Sychravé počasí ale prozatím končí, od neděle se znovu častěji ukáže slunce. Hlavně ráno a večer bude skoro jasno až polojasno, odpoledne se bude tvořit kupovitá oblačnosti a bude spíš oblačno.

Zmíněné kupovité oblaky mohou hlavně v neděli generovat přeháňky, nejvíce jich bude pravděpodobně na severovýchodě Česka. V pondělí a v úterý už budou velmi vzácné nebo se neobjeví vůbec.

Nedělní maxima budou stále na červenec nízká, jen kolem 20 °C, ale v úterý už by v nížinách mohly překročit 25 °C. Kvůli protrhané oblačnosti nás čekají chladná rána, nejchladnější bude asi to pondělní, kdy očekáváme minima jen kolem 8 °C, trochu více ve velkých městech, naopak v údolích může být jen kolem 5 stupňů nad nulou. Uvedené teploty budou dosaženy brzy ráno (kolem 5 h), po východu slunce začnou stoupat a pokud vyrazíte ven kolem osmé či deváté, už bude znatelně tepleji.

Od středy začne naše počasí ovlivňovat brázda nižšího tlaku se studenou frontou, přibudou srážky a mírně se ochladí. Od tropických teplot si tak zřejmě dáme delší pauzu.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024