Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Deštivé období skončilo, ale velká vedra zatím nepřijdou

3. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 7. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejbližší dny budou beze srážek Deštivé období skončilo, ale velká vedra zatím nepřijdou Zdroj fotografie: 123rf Květen a červen byly hodně deštivými měsíci, a poslední srážky se objevily ještě dnes dopoledne na Moravě. Zdá se, že delší období s dostatkem srážek je u konce. Modely na nejbližší dva týdny počítají s minimem deště. Nadcházející prodloužený víkend nabídne převážně polojasnou oblohu s teplotami okolo 25 °C, v neděli o něco vyššími než v sobotu. V pondělí hrozí lokální přeháňky, ale bude jich málo a budou slabé. Teploty budou na Moravě ještě až 28 °C, v Čechách se bude ochlazovat.

V úterý pocítíme výraznější ochlazení na celém území, když se maxima udrží jen do 22 °C, přestože pršet nebude a na obloze čekáme polojasnou oblohu. Ve dalších dnech příštího týdne se pak bude zase oteplovat. Ve středu ještě sotva znatelně, to počítáme maximálně se 23 °C, ale čtvrtek už by měl nabádnout 26 °C a pátek pak dokonce 29 °C. Po všechny tyto dny počítáme s převážně slunečným počasí bez výskytu srážek, ani ve formě přeháněk. 

Teprve o dalším víkendu (11.-12. července) nám modely ukazují možnost významnějšího deště a bouřek. Tím by se zarazil růst teplot, takže ani příští víkend nebude nejspíš tropický. Je to ještě daleko, ale nejpravděpodobnější by byly teploty okolo 25 °C a místní lokální bouřky. Bude tak pokračovat léto v mírnější podobě než na jakou jsme si zvykli v minulých letech. Současně nás teď nečekají deštivé dny, případně srážky by se měly omezit jen na podobu přeháněk. 



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024