Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Začátek července přinese léto v mírné podobě

30. 6. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 6. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Tropická vedra nás nyní nečekají, ale ani by neměla být zima Začátek července přinese léto v mírné podobě Zdroj fotografie: 123rf.com Počasí se nám v minulých dnech zase trochu zhouply z víkendových veder do trochu chladnějších prvních dvou dnů týdne, úterní maxima byla maximálně do 25 °C. Další vývoj bude pokračováním tohoto stavu ve smyslu střídání teplejší a chladnějších dnů. Ve středu první červencový den přinese teploty atakující tropickou třicítku, překonávána však moc nebude. Při slunečném dnu budeme i tak vnímat počasí jako horké. Srážky by se objevit neměly.

Ve čtvrtek čekáme přechod další studené fronty, na které se mohou objevit silné bouřky. Podle aktuálního předpokladu se už v noci na čtvrtek objeví zbytky bouřek na západě, během čtvrtečního odpoledne pak vzniknou nové bouřky v Čechách. Na Moravu by dorazily až večer.  Od západu se současně s tím bude ochlazovat - na západě Čech tak čekáme maxima jen kolem 21°C, na Moravě ještě až 27 °C. Pátek pak bude následně zase chladnější, s přeháňkami a proměnlivou oblačností při teplotách do 25 °C.

Nadcházející víkend nabídne pěkné slunečné počasí s teplotami postupně rostoucími, v sobotu by maxima měla dojít ke 27 °C a v neděli ke 29 °C  a o svátečním pondělí do 30 °C. Tropická třicítka by ovšem ani na konci prodlouženého víkendu neměla být překonávána, v pondělí naopak hrozí už odpolední bouřky. Pracovní část příštého týdne, která tedy začne v úterý, by pak opět měla přinést ochlazení zpátky pod 25 °C.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024