Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na víkend se oteplí, ale přeháňky a bouřky zůstanou.

23. 6. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 6. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nastoupí typický letní ráz počasí. Na víkend se oteplí, ale přeháňky a bouřky zůstanou. Zdroj fotografie: 123rf Uplynulé dva víkendy se vyznačovaly častými bouřkami, případně trvalejším deštěm. Srážky přinese i konec tohoto týdne, celkově ale působit mnohem více letním dojmem než ten právě uplynulý.

Občasné přeháňky nás budou provázet i ve zbývající části pracovního týdne. Středa přinese občasný déšť nebo přeháňky na většinu území Česka, snad jen na západě Čech bude srážek méně. Teplota se proti úterý trochu sníží a zůstane maximálně kolem dvacítky.

Čtvrtek a pátek už budou teplejší (21/26 °C), přeháněk by mělo být méně v první z uvedených dnů. V pátek jich bude více a nedá se vyloučit ani lokální bouřka.

Nejteplejší částí aktuálního týdne bude právě víkend, sobota přinese teploty 24/28 °C, neděle ještě o dva stupně více. Na obloze bude převládat oblačno, ráno a navečer i polojasno. Po oba dny se budou místy tvořit přeháňky a bouřky. Ty budou lokálního rázu a mohou se objevit kdekoliv na našem území.

Mírné ochlazení přinese studená fronta, která bude přecházet pravděpodobně v pondělí. Ale je zatím velmi předčasné odhadovat, jak vydatné srážky tato fronta přinese. Síla a četnost bouřek bude záviset na tom, v jakou denní dobu fronta nakonec přejde. Ochlazení za frontou nebude nějak dramatické, v dalších dnech by teplota měla kolísat kolem 24 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024