Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Sobota bude deštivá, přeháňky i v dalších dnech

21. 5. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 21. 5. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Postupně se sníži i teploty. Sobota bude deštivá, přeháňky i v dalších dnech Zdroj fotografie: 123rf

I když se blíží červen, tak razantní příchod léta se zatím nechystá. Naopak, teploty se od soboty budou držet většinou kolem 16 °C, což už jsou jsou na konec května poměrně nízké hodnoty.

V pátek bude ale ještě teplo, maxima čekáme mezi 19 °C a 23 °C. Výjimkou bude severovýchod, kam bude proudit chladnější vzduch, ve kterém budou maxima spíš kolem 17 °C. Páteční den se bude vyznačovat i postupným přibýváním oblačnosti a odpoledne nebo večer se do Čech rozšíří i srážky. Nejdříve je čekáme na západě a postupně se budou rozšiřovat i na východ Čech.

Sobota přinese déšť prakticky na celé území. Nejprve bude přecházet teplá fronta s trvalejším, ale mírnějším deštěm. Odpoledne a večer čekáme studenou frontu, na které se mohou objevit i intenzivní srážky a dokonce i bouřky. Kvůli přechodu front je předpověď teploty poměrně komplikovaná, aktuálně čekáme 14/18 °C, ale na jihu Čech by mohlo být až 22 °C.

V neděli srážek částečně ubude, jejich těžiště čekáme spíš na severovýchodě ČR. Četnější přeháňky přinese pondělí, ale úhrny už by neměly být tak vysoké jako v sobotu. První den nového týdne by měl být i nejchladnější s maximy jen 13/17 °C. V dalších dnech se rýsuje pozvolné oteplování a ubývání přeháňek. Je tak možné, že letní počasí začne podobně jako loni přelomem května a června.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024