Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Z víkendu bude pěknější neděle

3. 4. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 4. 2020 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po pátečním oblačném až polojasném dni se bude oblačnost během víkendu protrhávat. Z víkendu bude pěknější neděle Zdroj fotografie: 123rf

Za západu se bude postupně nad naše území přesouvat tlaková výše. V sobotu ještě zpočátku počítejme se zvětšenou oblačností a ojedinělou možností přeháněk. K večeru se však bude oblačnost od západu protrhávat. Denní maxima vystoupí na 9 až 13 °C s tím, že nejtepleji bude na jižní Moravě.

Od neděle se již plně projeví vliv tlakové výše a bude nás provázet slunečné počasí s minimem oblačnosti. Denní teploty v neděli vystoupají na hodnoty kolem 16°C. později během dne ale počítejme s mírným zesilováním větru.

Vítr pak místy zesílí během pondělního dne a podle aktuálních modelů může dosahovat rychlostí v nárazech až kolem 70km/h. Po celou pracovní část týdne nás bude provázet slunečné a teplé počasí.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024