Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Přichází další ochlazení, budou mrazivé noci

28. 3. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 3. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V neděli ve vyšších polohách i zasněží Přichází další ochlazení, budou mrazivé noci Zdroj fotografie: Zuzana Kluková V pátek a sobotu denní teploty v Česku za nádherného slunečného počasí a bezvětří překračují 15 °C, takže se poměrně výrazně oteplilo oproti začátku týdne. Ale hned se chystá další vpád chladného vzduchu, který bude zahájen studenou frontou, jež nás bude přecházet během neděle. V neděli se bude od severu ochlazovat - zatímco na jihu Moravy vystoupí teploty ještě na 13 °C, na severu Čech už jen na 8 °C, přičemž se navečer přidají srážky, na horách sněhové a v noci lokálně sněhové i v nižších polohách.

V noci na pondělí může napadnout pár centimetrů sněhu na horách, sněhové bložky mohou poletovat všude, ale nečekáme sněhovou pokrývku v nižších polohách. I když teploty v noci na pondlěí už klesnou pod nulu, srážek bude velmi málo, nebo i žádné. Samotné pondělí se pak stane nejchladnějším dnem nového týdne s teplotami maximálně 1/5 °C. Maxima pod 5 °C znamenají na konci března opravdu studené počasí. Na obloze čekáme polojasno, přechodně i oblačno.

Od úterý se začne zase oteplovat, ale noci budou mrazivé - minimálně od úterý do čtvrtka. Denní teploty půjdou ale nahoru jen pomalu, v úterý maximálně do 7 °C a zřejmě až do konce týdne se nedostanou na více než přibližně 10 °C. Srážky stále nečekáme, bude dost slunečních paprsků, takže dne nebudou působit až tak studeně, chlad pocítím hlavně večer a ráno. Přelom března a dubna tak bude teplotně zřetelně podprůměrný a zároveň suchý.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024