Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

O víkendu opět přes 10 °C, ale neděle deštivá

19. 2. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 19. 2. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Proměnlivé počasí bude pokračovat i v dalším týdnu O víkendu opět přes 10 °C, ale neděle deštivá Zdroj fotografie: 123rf Pracovní část týdne, nepočítaje pondělí, je trochu chladnější a to hlavně pocitově, kvůli silnějšímu větru. I ve čtvrtek a pátek zůstanou denní teploty při proměnlivé oblačnosti do 8 °C, v noci ze čtvrtka na pátek čekáme i srážky, které budou ve vyšších polohách sněhové. Ne že by to bylo nějak studené počasí, ale v kontextu letošní zimy a předchozích dní je spíš chladnější. 

O víkendu se zase oteplí. Ony zatím všechny tři proběhlé únorové víkendy byly teplotně vysoce nadprůměrné, ten nadcházející čtvrtý bude ze všech nejchladnější a přece stále teplý. Sobotní teploty čekáme někde mezi 8 a 12 °C a k tomu obloha zhruba polojasná až oblačná a beze srážek. Srážkám se naopak nevyhneme v neděli, která by měla přinést obdobné teploty jako sobota, ale k tomu zataženo s občasným deštěm. Větší pravděpodobnost trvalejších srážek je hlavně v sevenrí části republiky.

A co příší týden? Čekáme nadále velkou proměnlivst počasí, občasné srážky a teploty trvale někde kolem 10 °C. Dne se budou mezi sebou lišit, ale celkový ráz počasí je poměrně daný. Sníh v nižších polohách do konce měsíce už určitě nečekáme. I na horách se budou sněhové podmínky zhoršovat - tedy zlepší se v noci na pátek a pak se od soboty dál budou postupně zhoršovat. S koncem února se v už tak teplé zimě bude projevovat blížící se jaro.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024