Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden: proměnlivý s deštěm, teplotně průměrný

16. 2. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 16. 2. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Ochladí se od úterý a víkend je s otazníkem Příští týden: proměnlivý s deštěm, teplotně průměrný Zdroj fotografie: 123rf.com Meteorologové už mohou potvrdit, že letošní zima ve svém závěru žádný svůj úder už nepřinese. Zbývající dva týdny už v nějakém rámci dokážeme odhadnout. V příštím týdnu se už poněkolikáté zopakuje scénář, kdy v jeho pracovní části se ochladí, uprostřed týdne budou teploty nejnižší s přeháňkami (na horách sněhovými), a v závěru týdne se zase oteplí. 

V pondělí očekáváme přechod studené fronty, před kterou ještě teploty vystoupí nad 10 °C, déšť přijde převážně až večer. Od úterý do pátku se v chladnějším severozápadním proudění bude vyskytovat proměnlivá oblačnost a místní přeháňky, které budou na horách zase už sněhové. Denní teploty se budou pohybovat někde mezi 5 °C a 10 °C, což je v podstatě průměrný stav pro druhou polovinu února. Spíše budou blíže k těm 5 °C. Chvílemi bude dál i trochu větrno.

Na příští víkend to zase vypadá na oteplení nad 10 °C, ale současně se na rozdíl od toho aktuálního dočkáme spíše velké obačnosti a i deště. Modely nyní uvádějí vysokou pravděpodobnost deště na oba dva dny, ale čekáme, že aspoň jeden z těchto dní nakonec z této pošmourné predikce vyklouzne. I na začátek dalšího týdne, který bude už poslední únorový, čekáme podobný charakter počasí - velká proměnlivá oblačnost a spíše vyšší teploty.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024