Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend i předvánoční týden přinesou teplejší počasí

12. 12. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 12. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Denní teploty mohou vystoupit až k +10 °C Víkend i předvánoční týden přinesou teplejší počasí Zdroj fotografie: Zuzana Kluková Ve čtvrtek se v Česku při teplotách jen slabě nad nulu objevovalo místní sněžení, ve vyšších polohách se i poprašek sněhu udržel. Jako by se zima už rozjíděla, ale opak je pravdou. Příští dny nás vrátí zpátky do spíš podzimního počasí a pomalu se opět začíná rozpadat vidina Vánoc na sněhu. I když zatím jsou na přesnější předpověď svátky přece jen pořád daleko.

Pátek bude ještě docela zimní s teplota maximálně do 4 °C a místním sněžení, hlavně na západě republiky. Od víkendu se už projeví teplejší vzduch, v sobotu bude naše území přecházet výraznější srážkové pásmo teplé fronty. Ve vyšších polohách  bude zpočátku i sněžit, ale s oteplením bude i tam postupně přicházet déšť. Teploty se dostanou až na +6 °C. K tomu čekáme v sobotu poměrně silný západní vítr. Možná na něj bude ještě i vydána výstraha. 

Od neděle se projeví teplejší počasí, které by pak mělo vydržet více méně i po celý příští týden. V neděli to nejspíš doprovodí další déšť, tentokrát už i na horách, a maximální teploty se dostanou na +9 °C. A následně od pondělí asi až do konce příštího týdne se dá čekat teplejší počasí s teplotami někde mezi + 5°C a + 10°C, pokud bude inverze, tak spíše u té dolní hranice, pokud nebude, tak u té horní. Oblačnost bude spíše větší, slunce s může místy objevit hlavně v druhé polovině týdne. Ale nebude ho mnoho.

Vánoční svátky jsou ještě daleko, ale postupně roste pravděpodobnost, že budou taky teplejší, protožeaby tomu bylo jinak, muselo by těsně před nimi dojít k radikálnímu ochlazení. Do 22. prosince je totiž teplé počasí prakticky jisté.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024