Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Sněhu spadl jen poprašek

30. 11. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 11. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Více ho nebylo ani na horách. Sněhu spadl jen poprašek Zdroj fotografie: 123rf Ještě na začátku týdne to vypadalo, že by se o víkendu měla objevit solidní sněhová pokrývka už minimálně od středních nadmořských výšek. Pak modely z předvídaného sněhu stále ubíraly, až nakonec realita dopadlo hodně chudě. Studená fronta během pátku ani následné přeháňky v noci na sobotu mnoho srážek nepřinesly, ty páteční byly sněhové jen nad 1000 metry, v noci na sobotu už to byly při teplotách kolem nuly sněhové vločky i v nížinácj.

Měření ze stanic i webové kamery ze sobotního rána ukazují jen poprašek sněhu nebo většinou nic. Nikde, ani na horách, to nestačí ani na postavení sněhuláka, natož třeba na běžky. Snad aspoň na hřebenech Krkonoš skrz vrstvičku sněhu neprosvítá tráva. Na druhou stranu se pár vloček na zem udrželo i třeba na okrajích Prahy. Teploty totiž v noci na sobotu svůj úkol splnily a k bodu mrazu padly.

Další sníh už o víkendu nečekáme, spíše bude slunečno. Možnost slabého sněžení je ještě v noci na pondělí a v pondělí ráno, ale pokud se srážky vůbec vyskytnou, tak zase jen hodně slané. Největší šanci na trochu sněhu dáváme do oblasti příhraničí se Slovenskem. V další dnech bude zase spíše slunečno, další sněžení už do Mikuláše nepřijde. Čekání na sníh se tak zkrátka trochu protáhne.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024