Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Po silném ochlazení se na víkend oteplí, ale přijde i déšť

30. 10. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 10. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Ve čtvrtek ráno očekáváme na celém území už mráz Po silném ochlazení se na víkend oteplí, ale přijde i déšť Zdroj fotografie: Zuzana Kluková Studený vzduch pronikl do Česka velmi razantním způsobem, v úterý už se teploty v Česku nedostávaly přes 10 °C a po ránu na asi třetině území už mrzlo. A to ještě není konec - středa a čtvrtek přineso vyvrcholení ochlazení s denními teplotami jen do 8 °C a ještě nižšími nočními teplotami, které by se ve čtvrtek ráno měly dostat pod nulu už na celém území Česka a někdy bude mráz i poměrně výrazný. A přitom půjde ještě o poslední říjnové ráno. Středa i čtvrtek by měly bt celkově slunečné, ale hlavně na jihu Čech hrozí nízká oblačnost.

Pátek bude ve znamení blížícího se frontálního systému od západu, což se projeví během dne postupně přibývající oblačností. Srážek se na frontě také asi dočkáme, ale až později večer. Páteční denní teploty by mohly být už malinko vyšší, ale nemají překročit 10 °C. Frontální systém od západu bude tentokrát nositelem oteplení.

A tak předpokládáme, že o víkendu bude sice více oblačností a místní možnost deště, ale současně se teploty zvednou, po ránu výrazně nad nulu a přes den do rozmezí 11/15 °C, kde by pak měly přetrvat i na začátku příštího týdne. Zatím se těžko odhaduje, který den bude jak pršet. V příštím týdnu se ale můžeme těšit na celkém běžné listopadpvé počasí, spíše teplotně lehce nadprůměrné. Ke 20 °C jako o uplynulém víkendu se ale letos už určitě nepodíváme, budeme muset být rádi za to, že se teplotám podaří zdolat aspoň tu patnáctku.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024