Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ještě pár teplých dní, příští týden zase výrazné ochlazení

13. 9. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 9. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Ranní teploty se přiblíží k bodu mrazu Ještě pár teplých dní, příští týden zase výrazné ochlazení Zdroj fotografie: Martin Štros Už o minulém víkendu nám počasí ukázalo, že podzim už se rozjíždí, když denní teploty byly za deštivého počasí jen kolem 15 °C. Nyní se sice oteplilo, ale v dohledu už je další vpád studeného vzduchu. Současné relativně teplé počasí s maximy mezi 20 °C a 25 °C vydrží do pondělí 17. září (i když v sobotu bude dočasně trochu chladněji - 17/21 °C). V úterý k nám začne proudit chladnější vzduch od severu.

Ochlazení tentokrát nebude doprovázeno příliš výraznými srážkami a je možné, že dokonce nebude pršet vůbec. Když už, tak v noci na úterý nebo v úterý dopoledne. Teploty budou v úterý výrazněji klesat a od středy do pátku je čekáme již jen do 15 °C! Na většině území budou ještě nižší. A zejména nízká budou ranní minima - hlavně ve čtvrtek, pátek a sobotu by podle aktuálních předpokladů měla klesat do rozmezí 0 až +5 °C. V horských oblastech v údolích už čekáme i mrazíky. Nicméně tyto dny by měly být spíše slunečné.

Otázkou je co s dalším víkendem - modely naznačují tlakovou výši, a tedy slunečno. Ohledně teplot ještě nevíme přesně, zda tu ještě studený vzduch setrvá, a nebo už se začne oteplovat. Víkendové teploty se tak budou v sobotu zřejmě držet ještě do 15 °C, v neděli už spíše budou atakovat dvacítku a začátkem dalšího týdne by ji ještě měly překročit, přijde tím typické babí léto. Je to ovšem ještě daleko.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024