Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden příjemný letní, ale i s deštěm

4. 8. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 8. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se budou pohybovat mezi 25 a 30 stupni Příští týden příjemný letní, ale i s deštěm Zdroj fotografie: Petr Hlinomaz Počasí se nám nyní ustálí v příjemném letním módu. Pondělí a úterý se nejspíš obejdou beze srážek, ale oblačnosti bude hlavně v pondělí celkem dost. Maxima v pondělí dosáhnou až ke 27 °C a v úterý se při menší oblačnosti budou tlačit ke 29 °C. Zase k nám totiž bude proudit teplejší vzduch, ale ten se pak naplno projevit nedokáže. Už ve středu nás začne ovlivňovat studená fronta a vypad to, že zatímco na Moravě před ní stihnout teploty ještě vystoupat až k tropické třicítce, tak v Čechách už se budou tvořit bouřky a teploty se budou tím nižší, čím víc budeme na západě. Na západě Čech ani nedosáhnou 25 °C podle aktuálních předpokladů.

Ve noci na čtvrtek mohou být bouřky i dost silné, ve čtvrtek budou srážky doznívat hlavně na východě při teplotách okolo 22/26 °C, nicméně přesná výše teplot bude ještě upřesněna dle stavu oblačnosti. Od pátku do neděle se teploty budou pohybovat mírně nad 25 °C, pátek vypadá beze srážek, sobotu s přeháňkami a neděle zase už bez nich. Na počátek dalšího týdne modely naznačují další frontální systém s výraznějšími srážkami. Kolem poloviny srpna se teploty budou pohybovat podle aktuálních odhadů spíše pod 25 °C.

Na počasí se už začíná a projevovat slábnoucí sluneční svit s postupujícím létem, kdy vysoké teploty začínají být závislé na teplém proudění, ale slunce samo o sobě už nemá takovou sílu jako na začátku léta. V nedávné minulosti se ovšem i stalo, že ještě 20. srpna překonaly teploty na našem území 40 °C, a tak není radno letošní léto ještě odepisovat, protože kdoví, co ještě předvede.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024