Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty se ustálí poblíž 25°C, proprší sobota

31. 7. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 31. 7. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V menší míře se mohou srážky objevit i v další dnech. Teploty se ustálí poblíž 25°C, proprší sobota Zdroj fotografie: 123rf Vstupujeme do druhé poloviny prázdnin a nevypadá to, že by se srpen chtěl účastnit souboje o nejteplejší letošní měsíc. V dohledném horinzontu nebudou už denní teploty překračovat tropickou třicítku. A srážek bude nyní celkově dál trochu víc, takže by se snad nemělo prohlubovat sucho.

Ve čtvrtek, v prvním srpnovém dni, se dočkáme po delší době dne snad zcela beze srážek, s převažující malou oblačnsotí a tedy sluncem. Maximální teploty 23/27 °C dokreslí příjemný letní den. Páteční teploty čekáme o malinko nižších 22/26 °C a už zase určitou pravděpodobnost přeháněk, nicméně jen lokálních a spíše slabších a krátkých.

Zřejmě dost srážek na celém území Česka přinese sobota, která by měla být i zataženo nebo aspoň oblačná. A pršet bude během dne zřejmě všude, i když půjde opět spíš o přeháňky. Maximální teploty bude nejspíš z celého týdne nejnižší, jen 20/24 °C. Neděle by zase měla přinést přeháněk méně, a o to více slucne a teploty znovu kolem 25 °C.

Příští týden bude dále ve znamená průměrných denních teplot poblíž 25°C, na začátku týdne čekáme méně srážek, v polovině (středa až pátek ) ukazují modely větší pravděpdoobnost deště a na další víkend zase méně. Což se ale může ještě výrazně změnit - přece jen, v posledních dnech byly složité a občas nepřesné i předpovědi na ty nejbližší dny.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024