Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty počátkem týdne budou atakovat 30 °C

1. 6. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 1. 6. 2019 | mm, meteocentrum.cz;
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po dlouhém období chladného počasí, které zabralo většinu května, se léto razantně hlasí o slovo. Teploty počátkem týdne budou atakovat 30 °C Zdroj fotografie: 123rf.com Je tomu jen pár dní, kdy jsme netrpělivě čekali až se teplota nesměle vyškrabe na 20 °C. Aktuálně ale oteplení nabralo vysoké obrátky a teplota roste vzhůru každým dnem. Kdy by se mohla dostat ke 30 °C?

Zítra tomu pravděpodobně ještě nebude, ale i tak nás čeká teplý den s maximy mezi 24 °C a 28 °C. K tomu většinou slunečno a jen ojedinělé přeháňky. Podobným charakterem počasí nás uvítá i nový týden, jen pondělní maxima ještě vzrostou na 25 °C až 29 °C. Bude zajímavé sledovat, zda třicítka padne nebo ne. Mohlo by se tak stát na nejteplejších místech Čech, například v okolí Prahy nebo Litoměřic. Na jižní Moravě je pravděpodobnost o něco menší.

Ještě větší šance je v úterý, kdy by se rtuť teploměru měla zastavit mezi 26 °C a 30 °C. V nížinách by tak teplota mohla kolem úrovně 30 °C pohybovat na více místech než v pondělí a její překonání se jeví jako velmi pravděpodobné.

V dalších dnech předpokládáme velmi pozvolné ochlazování a třicítek tak bude zřejmě ubývat, objeví-li se vůbec nějaké. Léto je však teprve na svém začátku a příznivci vysokých teplot se určitě ještě dočkají, ostatní si od nich budou moci na pár dní odpočinout.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024