Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teplé počasí bude pokračovat v neděli a v pondělí

25. 5. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 25. 5. 2019 | ka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty v neděli vystoupí k 23°C, v pondělí až k 25°C. Teplé počasí bude pokračovat v neděli a v pondělí Zdroj fotografie: 123rf

Po spodní straně tlakové níže na severu proudí tento víkend do Česka vlhký, ale poměrně teplý vzduchu od západu. Tato tendence bude pokračovat i nadále, čekají nás tedy dva poměrně teplé dny.

Ranní teploty by v neděli neměly klesat pod 6°C, přičemž na většině území Česka by se měly držet nad 9°C. Odpoledne pak čekáme teploty podstatně vyšší. Nejvyšší teploty kolem 23°C lze očekávat ve Středočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji, nad 20°C by však teploty měly vystoupit téměř v celém Česku. Především v jižní polovině území lze ovšem odpoledne předpokládat četné dešťové přeháňky, které pohodové letní odpoledne trochu pokazí. Na jihovýchodě je také o něco vyšší pravděpodobnost vzniku bouřek.

Ještě výš by měly teploty vyšplhat v úterý, kdy se zejména v Polabí očekává kolem 23-24°C a na jižní Moravě a na Ostravsku dokonce 25°C. O něco chladněji by mělo být v Karlovarském, Ústeckém, Jihočeském kraji, v Javorníkách a Beskydech. Už odpoledne by však mělo být značně zataženo s velkým množstvím přeháněk, ačkoliv pravděpodobnost bouřek by měla být v pondělí menší.

Již v úterý se k nám začne nasouvat studená fronta, která zejména v západní části republiky sníží teploty až o 8°C. Ochlazení by však nemělo trvat dlouho a již od čtvrtka by se měly teploty začít pomalu opět zvedat.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024