Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Počátek týdne bude ještě chladný, ale o víkendu se výrazně oteplí!

12. 5. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 5. 2019 | mm, meteocentrum.cz;
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Letošní květen se snad více odlišovat od toho minulého ani nemohl, mnoho z nás překvapily chladné dny, vítr a déšť. Počátek týdne bude ještě chladný, ale o víkendu se výrazně oteplí! Zdroj fotografie: 123rf

První den nového týdne přinese sice o něco méně srážek, ale teploty zůstanou do 13 °C, v středních Čechách možná do 15 °C. Krátkodobé protrhání oblačnosti, které očekáváme hlavně v Čechách v noci na úterý může opět přinést mrazíky, snad už toto jaro poslední.

Nejstudenější den týdne bude úterý s teplotami 7/11 °C ke kterým se od východu přidá občasný déšť a místy i čerstvý vítr. Četné srážky se objeví i ve středu, teplotu už ale mírně porostou a vyšplhají se na 10/14 °C.

Vzestup teplot bude pokračovat a je otázka, zda se prvních dvacítek dočkáme už v pátek nebo až v sobotu. Předpověď teplot na pátek je momentálně poměrně komplikovaná. V sobotu už by však měla být hranice 20 °C měla být překročena minimálně na polovině území. Na příjemné teploty mezi 20 °C a 25 °C to vypadá i na přelomu tohoto a příštího týdne. I když srážek bude o víkendu ubývat, stále se lokální přeháňky, případně odpolední bouřky mohou objevit.

I když počasí uplynulých týdnů nemuselo být každému příjemné, určitě pomohlo zmírnit aspoň povrchové sucho a příroda se mohla nadechnout před přicházejícím létem.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024