Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

O víkendu na horách i zasněží, do půlky května se teplo nevrátí

3. 5. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 5. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Denní teploty v dohledné době nepřekročí 20 °C O víkendu na horách i zasněží, do půlky května se teplo nevrátí Zdroj fotografie: 123rf Ve čtvrtek se denní teploty v českých nížinách lehce přehouply přes 20 °C, ale ačkoliv je květen, tak to na delší dobu bylo naposledy. Už nyní k nám totiž začíná pronikat studený vzduch. Víkend nebude nijak pohledný - sobota zatažená a odpoledne se přidá déšť, který v Čechách přinese rychlé ochlazení a na horách se srážky změní i ve sněhové! V sobotu večer se v polohách nad 1000 metrů může sníh i udržet na zemi. Kolem poledne čekáme teploty mezi 10 a 15 stupni, ale při odpoledním dešti klesnou teploty v nížinách už kolem 17. hodiny odpolední v Čechách jen na +5 °C! Na Moravě vydrží vyšší teplota déle.

Neděle nebude taky nic moc - zase zataženo, na východě ještě doznívající déšť a stále na horách i sněžení. Během dne srážky ustanou, ale denní teploty vystoupí maximálně na +10 °C. S příchodem nového týdne sice přestane pršet a trochu se vyjasní, teploty se ovšem moc nahoru nepodívají, v pondělí maximálně na 12 °C a v úterý zřejmě do 15 °C. Sváteční středa se zatím jeví, že by nám trochu mohla vynahradit víkend. Maximální teploty zamíří nad 15 °C, zřejmě až na 18 °C a patrně se ještě vyhneme srážkám, takže bude zhruba polojasno až oblačno.

Druhá polovina příštího týdne vypadá zase chladněji - čtvrtek a pátek se jeví nyní deštivě s teplotami do 15 °C a o víkendu sice již s menší pravděpodobností srážek, ale nadále zřejmě s teplotami jen max. kolem 15 °C. I když se pak asi už začne oteplovat, odhadujeme, že do 15. května se denní teploty nestihnou už dostat nad 20 °C. Což je ukázka celkem chladného května, který má náběh na to být teplotně výrazně podprůměrný. Samozřejmě ale nejde ještě říci, co s tím udělá jeho druhá polovina.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024