Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na začátku příštího týdne opět prudké ochlazení

22. 3. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 3. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se budou chovat jako na houpačce. Na začátku příštího týdne opět prudké ochlazení Zdroj fotografie: 123rf S příchodem víkendu se teploty začínají zase šplhat k příjemným 20 °C, což je po studeném začátku týdne příjemné. Nejteplejší den týdne bude sobota, kdy slunečné počasí doprovodí  vzestup teplot právě na 16/20 °C. Neděle tentokrát už přinese mírné ochlazení a příbytek oblačnosti, stále však beze srážek a s na březnové poměry slušnými 13/17 °C. Nebude to tedy špatný víkend. K tomu povane jen slabý sotva postřehnutelný víkend. 

A začátek příštího týdne zopakuje to, co se stalo na začátku tohoto - tedy prudké a výrazné ochlazení. V pondělí a úterý při velké oblačnosti a lokálních přeháňkách teploty nejspíše nepřekročí 10 °C. Od středy ukazuje výhled zase na postupné oteplování, které směřuje k poslednímu březnovému víkendu tak, že i ten by se mohl povést. A nakonec tak teploty dvacetistupňovou hranici znovu budou moci atakovat ještě jednou v březnu.

Počasí je nyní poměrně dobře předpověditelné do konce měsíce. Začátek dubna je ještě daleko, i když jeví se trochu deštivěji a teplotně průměrně. Poslední období je teplotně zatím blízké průměru, loni byl březen chladnější. Byl to zároveň poslední studený měscí před následným dubnovým propuknutím jara, které pak trvalo v teplém režimu bez přestávky až do června. Tak teplé a slunečné jaro však letos asi jen těžko zopakujeme.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024