Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teplé počasí se v druhé půlce týdne vrátí!

20. 3. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 3. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Maxima mohou znovu atakovat 20 °C Teplé počasí se v druhé půlce týdne vrátí! Zdroj fotografie: 123rf.com V noci na středu nastala jarní rovnodennost, Česko tak prožívá začátek i astronomického jara. Aktuální počasí nás nijak nezahřívá, když denní teploty v pondělí ani v úterý nepřekročily 10 °C. Středa už nabídne o malinko teplejší vzduch, očekáváme maxima 8/12 °C, nejtepleji na severozápadě. Na obloze už převáží malá oblačnost, tedy spíše slunce. Odpoledne může být přechodně i oblačno.

Od čtvrtka propukne jarní počasí znovu na plné obrátky, a vydrží to až do konce týdne. Na obloze se vyjasní, což je znak příjemného počasí a nebude ani foukat vítr. Maximální teploty se dostanou nad 15 °C, v pátek a sobotu se budou blížit ke 20 °C. V neděli už se zase asi ochladí, zejména na severozápadě území. V neděli současně hrozí už i větší oblačnost a přeháňky, na tento den bude ale třeba předpověď teprve upřesnit.  

Příští týden se jeví nyní trochu podobně jako tento - od pondělí do středy velká oblačnost, občasný déšť, teploty nízké maximálně do 10 °C, ale možná ani to ne a s ohledem na očekávané větší srážky to nejsou moc přívětivé vyhlídky. Od čtvrtka příštího týdne pak zase počasí naznačuje směr k lepšímu, tedy k úbytku srážek a vyšším teplotám. Poslední březnový víkend je ale přece jen ještě trochu daleko na přesnou předpověď.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024