Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Neděle byla extrémní, nevlídné počasí bude pokračovat

10. 3. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 3. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srážky, vítr a chlad budou vládnout dál Neděle byla extrémní, nevlídné počasí bude pokračovat Zdroj fotografie: 123rf V neděli se na nebi čerti ženili, když extrémně silný vítr dosahoval na horách v nárazech až na 130 km/hod., i v nižších polohách ke 100 km/hod. Vydatné srážky pak přinesly na řadu míst přes 20 mm vody, na Šumavě dokonce naměřili za 24 hodin až 40 mm. Přestože nový týden přece jen přinese uklidnění, počasí nám mnoho jarní radosti zatím dělat nehodlá. Dalo by se říci, že nám asi mělo stačit to, co už bylo ve druhé polovině února.

Denní teploty se budou v nadcházejících dnech jen marně snažit o překonáni +10 °C. V pondělí bude maximálně do 7 °C, k tomu četné přeháňky už od středních poloh sněhové. Vítr stále poměrně svižný západní. Klidnější budou další dny, kdy je větší šance na trochu slunečnějšího počasí, v úterý bude slabší vítr s teplotami stále jen do 7 °C, ve středu a čtvrtek se zřejmě oteplí až k +10 °C, ale zase bude znovu více foukat. Možné jsou v těchto dnech i místní přeháňky.

Pátek vypadá zatím dosti nepovedeně - zatažený a deštivý, i když teploty mají šanci vystoupit i lehce nad 10 °C. Sobota nebude asi o moc lepší, modely ji zatím vidí úplně stejně nevlídně. Neděle teplotně nevybočí z průběhu týdne, maxima horko těžko přelezou 10 °C, ale aspoň se zdá, že déšť už se omezí jen na přeháňky. Ani začátek dalšího týdne (po 18. březnu) zatím neslibuje výraznější oteplení nad 10 °C. Poté, co nás hlavně konec února naladil na krásné až předjarní dny, zažíváme nyní trochu vystřízlivění. Loni to však bylo stejné, a jak povedené jaro pak začalo v dubnu!



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024