Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Denní teploty zatím zůstanou poblíž nuly

20. 1. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 1. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oteplování bude pozorovatelné v noci, neboť přibude oblačnosti Denní teploty zatím zůstanou poblíž nuly Zdroj fotografie: 123rf I když současné teploty nejsou na lednové poměry nějak zvlášť nízké, přece jen jsou podprůměrné.  Denní maxima dosahují k bodu mrazu, noční minima máme hluboko pod ním. A výhled na nový týden ukazuje, že žádná dramatická změna se nechystá. Pondělí a úterý navážou na víkendové počasí, když denní teploty spíše už zůstanou všude pod nulou. Někde bude jasno, jinde zataženo nízkou oblačností. Slunečné paprsky budou asi na větší části republiky, ale hlavně v úterý je to dost nejisté.

Od středy se začne objevovat také vyšších oblačnost. Díky tomu očekáváme zmírnění nočních mrazů, s denními teplotami to asi moc nehne. V druhé polovině týdne se přece jen asi slabě oteplí i přes den, ale přes +5 °C to teploty zatím nedotáhnou. Nejblíže k tomu budou o víkendu, kdy se nejspíš objeví už i nějaké srážky, které by v nižších polohách byly dešťové. Míra oteplení i množství srážek na víkend je ale stále zalita tenčí vrstvou tajemství, modely budou tohle ještě muset upřesnit. Je to tak dva dny zpátky, co na nadcházejíc víkend slibovaly i arktickou zimu, ale od téhle varinaty zřejmě už definitivně ustoupily.

Konec ledna i začátek února se prozatím jeví ukázněně, tedy že by neměly přinést nic extrémního. Podle všeho máme přívaly sněhu na horách už za sebou, protože srážek se na další dva týdny moc nejeví. Teploty nenaznačují žádnou výraznou oblevu, napadlý sníh tak bude lyžařům dělat radost ještě dlouho. Na druhou stranu, ani nějaký pořádné zimní pozdrav z Ruska zatím nevypadá moc pravděpodobně.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024