Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Babí léto vydrží nejspíš do úterý

10. 10. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 10. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oblačnost by mohla být většinou nulová Babí léto vydrží nejspíš do úterý Zdroj fotografie: 123rf.com V posledních dnech nás v Česku místy postihla ranní nízká inverzní oblačnost - v pondělí skoro všude, v úterý na polovině území, ve středu už jen na jihozápadě Čech. A tenhle příjemný trend bude pokračovat - od čtvrtka by se už inverzní oblačnost vůbec vyskytovat nemohla. Což znamená jasnou oblohu v celé Česku od rána do večera! A takhle jednoduché je to s předpovědí až do konce týdne a dokonce i na první dny týdne příštího, konkrétně do úterý včetně.

Teploty se budou v denních maximech pohybovat kolem 20 °C. Ve čtvrtek a pátek budou nejvyšší, kdy se dvacítka bude mírně překračovat. O víkendu a v prvních dnech příštího týdne budeme už jen kolem těch dvaceti. Nějaké ranní mlhy budou přece jen možné, a to by pak přibrzdilo i teploty - obecně s tím však moc nepočítáme. Jde o zcela typické počasí babího léta. 

A co dál? Od středy příštího týdne to vypadá na příchod frontálního systému, který by přinesl oblačnost, srážky i ochlazení. Zatím to nevypadá, že by ochlazení mělo být prudké, ani že by srážek mělo být nějak moc. Teploty zůstanou výše, než byly na začátku měsíce při vpádu studeného vzduchu - tedy budou aspoň kolem 15 °C přes den. Žádný další sníh do hor zatím nečekáme, spíš pohodový podzim.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024