Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Slunečno a teplo: takový bude nadcházející týden

7. 10. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 7. 10. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dokonce i mlhy nebo nízká oblačnost mohou toto počasí kazit jen ojediněle. Slunečno a teplo: takový bude nadcházející týden Zdroj fotografie: 123rf

Počasí, jaké se nastolilo na konci tohoto pracovního týdne, se po nedělním průchodu slabé studené fronty plně obnoví! Celý týden by měl být slunečný a teploty stále kolem 20 °C!

V pondělí musíme ještě zpočátku počítat s doznívajícím vlivem studené fronty. Ráno bude oblačnější a výjimečně se může vyskytovat i slabý občasný déšť. Během dne se ale bude od severozápadu vyjasňovat a noc na úterý už bude prakticky bezoblačná. Maximální denní teploty čekáme nejčastěji mezi 16 a 20 °C.

Od úterý do čtvrtka by mělo být na většině území po celý den jasno s teplotami 18 až 22 °C, ve středu až 24 °C. Tuto předpověď může pokazit jen dopolední výskyt mlh nebo nízké oblačnosti. Ty nejčetněji hrozí v úterý, neboť bude foukat jen velmi slabý vítr, který nebude odbourávání mlh nebo nízké oblačnosti až tak dobře napomáhat.

Slunečný bude zpočátku také pátek, ale později může na jihozápadě přibývat oblačnosti a v pohraničí se mohou objevit i přeháňky. Zatím to vypadá, že třeba na sever Moravy a Slezska se tato srážková oblačnost nedostane, ale to je ještě hodně otevřené. Možné je naopak i to, že mraky nedoputují ani na ten jihozápad. Maximální denní teploty čekáme stále mezi 18 a 22 °C.

Výraznější změnu počasí nečekáme ani o víkendu, takže se můžeme těšit na slunečno a maximální denní teploty kolem 20 °C.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024