Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Léto bude pokračovat v umírněné podobě

10. 7. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 7. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Přes třicítku je v dohledné době nečekáme Léto bude pokračovat v umírněné podobě Zdroj fotografie: 123rf.com Je červenec a po teplém jaru by leckdo možná čekal tropické pařáky každý den, a aktuální počasí nám připadá na léto možná trochu studené. A výhled na další dny, tedy do konce týdne i na začátek toho dalšího zatím nenaznačuje, že by se měly teploty výrazně zvýšit. I přesto, že srážek už moc nečekáme.

Úterý přineslo přeháňky takřka na celé území, středa a čtvrtek budou již vybíravější. Dočkáme se pouze lokálních přeháněk, které v kombinaci s trochu větší oblačností udrží denní teploty pod 25 °C, takže to nebude letní počasí. Na víkend se počasí vylepší - a to už v pátek, kdy již nečekáme přeháňky a naopak teploty vystoupí až ke 27 °C. Obdobné počasí očekáváme i během víkendu. Ne že by se nějaká přeháňka nemohla nakonec objevit, bude jich však málo. Teploty budou nadále do 27 °C.

Začátek příštího týdne zase zvýší pravděpodobnost výskytu přeháněk, nemusíme se ale bát trvalého deště. Zdá se, že teploty se ani v pracovní části příštího týdne neodváží překročit tropickou třicítku, a spíše se nedostanou ani nad hodnotu 28 °C. Ono je to vlastně na červenec typické počasí s typickými teplotami. Tropická vedra, jak si je s červencem tradičně spojujeme, nikdy nebyla převažujícím počasím v tomto měsíci. Po horkém jaru tedy nemáme žádný studený červenec, ale jen červenec normální, běžný, průměrný....



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024