Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na svátky se oteplí, sem tam zahrozí bouřky

1. 7. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 1. 7. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty by ale neměly dosáhnout nad třicítku Na svátky se oteplí, sem tam zahrozí bouřky Zdroj fotografie: 123rf První prázdninový víkend rozhodně horkem neoplýval, což se ovšem nyní změní k lepšímu. Ještě pondělí bude teplotně trochu skromnější, když počítáme s maximy jen 19/23 °C a ráno máme zase hodně studené. Od úterý už budou teploty skutečně letní, právě v úterý počítáme s maximy 22/26 °C. A středa už nabídne 24/28 °C. Všechny tyto dny pak s jasnou až polojasnou oblohou.

Pak přijdou svátky a s nimi také možnost výskytu bouřek. Teoreticky hrozí bouřka už ve středu večer na jihozápadě území, ale daleko pravděpodobnější budou bouřky od čtvrtka. Teploty se udrží někde v rozmezí od 25 °C do 30 °C až do konce týdne, a patrně z tohoto koridoru nevybočí ani po svátcích. Podstatně teplejší už budou noci s minimálně +15 °C. Kdy přesně a kde se dočkáme bouřek, však budeme muset upřesnit na poslední chvíli. Aktuálně to spíš vypadá na koncentraci do jihu a jihozápadu Čech.

Dlouhodobější výhled do půlky července slibuje spíše průměrné až lehce nadprůměrné teploty, místní bouřky, ale žádná vyloženě extrémní vedra. Teploty jako by odmítaly překročit hranici 30 °C a hodlají se držet těsně pod ní. Zároveň by se už neměly opakovat vpády chladného vzduchu jako teď ve druhé polovině června. Aspoň se stane, že červen bude konečně vyhodnocen jako teplotně vcelku normální měsíc. A vlastně i srážkově. Červenec se rozběhne taky jako normální. Mimořádně teplé počasí se asi vyčerpalo už na jaře...



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024