Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

O víkendu už bouřky hrozí pouze někde

10. 5. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 5. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V neděli může být i skoro jasno. O víkendu už bouřky hrozí pouze někde Zdroj fotografie: 123rf.com

Nevyzpytatelných přeháněk a bouřek se o víkendu nezbavíme. Nad územím České republiky se bude vlnit fronta, kolem které bude počasí stále dost nestabilní. V neděli se ale posune víceméně nad naši jihozápadní hranici a severovýchod se proto srážkám zcela vyhne.

V sobotu bude převládat oblačno až polojasno a přeháňky by měly postupně měnit pole své působnosti z východu přes jih až na západ. Nejméně jich tedy pravděpodobně bude na severovýchodě Čech. Maximální denní teploty čekáme mezi 22 a 26 °C a vítr bude vát mírný východní.

Neděle bude obecně méně oblačná, a to zejména v severovýchodní polovině území, kde může být přechodně až jasno. Jihozápad ovšem zůstane o něco oblačnější a zejména odpoledne zde hrozí místní přeháňky a bouřky, přičemž čím blíže jihozápadní hranici, tím je jejich pravděpodobnost vyšší. Teploty se budou shodně jako v sobotu pohybovat mezi 22 a 26 °C a vítr se stočí na východní až jihovýchodní.

I v místech, kde mají bouřky vyšší pravděpodobnost, se nemusíme bát šílených průtrží ani toho, že bude počasí celého dne nepříznivé pro různé venkovní aktivity. Celodenní déšť rozhodně nehrozí a bouřky, pokud přijdou, nebudou nijak extrémně silné.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024