Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Pracovní týden mrazový, víkend ledový

18. 2. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 2. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se na konci týdne nejspíš nedostanou nad nulu ani přes den. Pracovní týden mrazový, víkend ledový Zdroj fotografie: 123rf

Nadcházející týden očekáváme skutečně velmi studený, teplotně dokonce podprůměrný. Všechny dny budou takzvaně mrazové, což znamená, že minimální teplota bude klesat pod bod mrazu, a konec týdne by měl být dokonce ledový, tedy že se přes nulu nedostanou ani denní maxima.

Jak moc se na víkend ochladí, zatím přesně nevíme, ale během pracovního týdne by se maximální denní teploty měly postupně snižovat z hodnot mezi 0 a 4 °C na hodnoty mezi -3 a +1 °C. Ranní minima budou silně záviset na množství oblačnosti přes noc, ale obecně je čekáme kolem -5 °C, o víkendu až kolem -8 °C.

Srážek bude celkově spíše méně, neboť nás nebude ovlivňovat žádná významná fronta. Ve formě přeháněk je čekáme zejména v úterý odpoledne na jihu, ve čtvrtek na jihovýchodě a poté se mohou v sobotu a v neděli vyskytovat prakticky kdekoliv na našem území, byť by neměly být nijak intenzivní.

Oblačnost zato bude proměnlivější a na více dní dopředu se těžko předpovídá. Uveďme proto jen, že pondělí by mělo být zpočátku slunečné, ale s přibýváním oblačnosti od severozápadu a úterý naopak oblačnější s večerním vyjasňováním na severozápadě.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024