Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Valentýn bude převážně slunečný, i když chladný

11. 2. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 2. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Celkově nás v nadcházejícím týdnu čeká typické únorové počasí Valentýn bude převážně slunečný, i když chladný Zdroj fotografie: Zuzana Kluková Únor zatím poctivě nabízí počasí odpovídající průměru a v tomto duchu bude přibližně i nadále pokračovat. Žádné celodenní mrazy ani naopak vzestupy teplot k 10 °C v dohledné době nečekají. A srážek bude zatím málo, pokud se vůbec vyskytnou, tak spíš ke konci týdne, ale zatím to nevypadá, že by jich mělo být moc.

Začátek týdne bude mít stále docela zimní charakter, pondělí nabídne velkou oblačnost a v Čechách i místní slabší sněžení při teplotách pouze 1/5 °C. V úterý se místní sněžení přesune na východ území, zatímco v Čech se zřejmě vyjasní. Ani sluneční paprsky však teplotám nepomohou moc nahoru, v přílivu celkově studeného vzduchu očekáváme ještě nižší maxima než v pondělí, jen -1/+3 °C. Navíc ranní minima klesnou na západě Čech už dost pod nulu, až k -8 °C

Středa, kdy je svatý Valentýn, přinese ještě víc slunečních paprsků, minimálně v Čechách by mělo být i úplně jasno! Ranní teploty kvůli tomu klesnou dost hluboko, tentokrát místy i k -10 °C (opět hlavně na západě Čech), ale slunce je přes den dostane zase na -1/3 °C. Na Moravě bude oblač nosti více a ve Slezsku nejspíš i úplně zataženo, ranní teploty proto nebudou tak nízké, kdežto denní stejné. Sněžení by se ale už vyskytovat nemělo.

Od čtvrtka do konce týdne se malinko oteplí, přibude oblačnosti a i pravděpodobnosti, které se v nižších polohách stanou dešťovými srážek. Nepůjde o žádné drastické zvýšení teplot, denní maxima se dostanou na úrovně kolem +5 °C, kde vydrží aspoň do konce týdne. Znatelně se zvýší i noční teploty, jež se dostanou nad nulu nebo i výše. Které dny přesně přinesou kolik oblačnosti a kolik srážek, bude třeba teprve upřesnit.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024