Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Chladnější počasí zpříjemní sluníčko

4. 2. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 2. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srážek bude celý týden méně, oblačnosti různě, ale modrá obloha se v některých dnech určitě objeví. Chladnější počasí zpříjemní sluníčko Zdroj fotografie: 123rf

Zima je kromě nízkých teplot charakteristická také velkou oblačností a menším množstvím slunečního svitu (což je samozřejmě kromě oblačnosti způsobeno také kratší délkou dne). Tento týden nás však relativně dost sluníčka čeká, i když množství oblačnosti bude poměrně různorodé a jeho předpovídání je proto velmi obtížné.

V pondělí bude oblačnost obecně spíše větší, ale místy se může ustanovit i polojasno (zejména ráno na jihu a poté k večeru na severu). Ojediněle v tento den hrozí i sněhové přeháňky, které budou nejčetnější dopoledne na severu a severovýchodě. Denní teploty by měly sahat na -2 až +2 °C.

Úterý čekáme slunečné, ale lokálně se mohou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Oblačnosti začne lehce přibývat až později na jihu a východě. Maximální denní teploty budou nejnižší z celého týdne: -4 až 0 °C; a velmi nízká budou i ranní minima: tam, kde bude celou noc jasno, mohou být i pod -10 °C!

Středa a čtvrtek přinesou větší oblačnost a místní sněžení na jih a východ republiky. Na jihu Moravy se může přechodně jednat o déšť. Zbytek území by měl většinou zůstat beze srážek a s méně mraky. Teploty oproti úterku opět vzrostou a pohybovat se budou kolem -1 až +3 °C.

Pátek by měl být opět slunečnějším dnem, i když množství oblačnosti může být časově i prostorově dosti proměnné. Srážky nicméně nepředpokládáme. Teploty zatím odhadujeme na 0 až 4 °C, ale vše se ještě může (také s ohledem na oblačnost) změnit.

Minimum srážek by se mělo vyskytovat také o víkendu, přičemž sobota se očekává slunečnější než neděle. Teploty ale opět půjdou dolů, přibližně na -3 až +2 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024