Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Prodloužený víkend přinese další ochlazení, sníh zamíří i do nížin!

16. 11. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 16. 11. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejchladněji bude na začátku příštího týdne Prodloužený víkend přinese další ochlazení, sníh zamíří i do nížin! Zdroj fotografie: 123rf Podzim se postupně začíná připravovat na předání své vlády zimě, což jsme si vyzkoušeli už během poslední neděle, kdy na horách pěkně zasněžilo a sníh poletoval ve výškách kolem 400 metrů. A teď se chystá další vlna ochlazení, která sice přinese méně srážek, ale teplotně bude zase o něco silnější. 

První frontální systém přejde už v pátek, bude slabší, ale zaslouží se o zataženou oblohu a ojedinělé slabé srážky, zatím jen v nejvyšších horských polohách sněhové, jelikož teploty ještě zůstanou na 3/7 °C. V sobotu čekáme stejné denní teploty, ale po ránu už mrazíky, a přes den trochu více slunce, snad převážně polojasno.

Od neděle nás už zasáhne zima. Velká proměnlivá oblačnost přinese sněhové přeháňky už i do nížin, denní teploty klesnou na +1/+5 °C, v pondělí bude stejné počasí, ale ještě chladněji a to 0/4 °C. Aktuálně se zdá, že vůbec nejchladnější počasí nás čeká v úterý, kdy maxima vystoupí jen na -1/+3 °C. Srážky už nás zřejmě opustí, převáží polojasno, díky čemuž výrazně přituhne po nocích, kdy teploty začnou klesat i pod -5 °C.

Zatím není jasné, jak se počasí bude vyvíjet dál, od úterý se modely už hodně rozcházejí, nejpravděpodobnější je vznik tlakové výše, která by zajistila slunečné počasí, mírný vzestup denních teplot, ale zároveň by pokračovaly noční mrazy. Počasí už bude stále více připomínat zimu...




Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024