Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Od pátku do neděle s deštěm, na horách sněhem

9. 11. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 11. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V neděli se navíc výrazně ochladí. Od pátku do neděle s deštěm, na horách sněhem Zdroj fotografie: 123rf

Blížící se víkend příliš hezké počasí pro většinu z nás nepřinese. Již od pátku bude pršet a v neděli dokonce citelně poklesnou teploty. Trochu více potěšující bude tato situace pro milovníky zimních sportů, neboť na horách opět nasněží. Jestli ale sníh vydrží, je zatím otázkou. Spíše to ale vypadá, že se v půlce listopadu znova oteplí a sníh bude tát.

V pátek ráno bude ještě převládat oblačno, ale velmi brzy se začne od severozápadu zatahovat a nejspíš již dopoledne se objeví první srážky. Ty nakonec zasáhnou valnou většinu území a mírně zeslábnou zase až na noc. Vzhledem k denním teplotám mezi 6 a 10 °C (na Moravě až 11 °C) budou srážky většinou dešťové; sněžení se očekává od poloh přibližně nad 1100 m.

Sobota bude rovněž ve znamení velké oblačnosti, méně jí může být pouze ráno (případně dopoledne) na severovýchodě republiky. Poté se opět celoplošně zatáhne a na celé území se rozšíří déšť. Teploty, a tedy i hranice sněžení, zůstanou obdobné jako v pátek.

Výraznější změnu teplot přinese až neděle, kdy denní maxima čekáme mezi 4 a 8 °C. Převládat by mělo oblačno s místními srážkami během přechodného zatáhnutí oblohy. Sníh už ale bude pochopitelně četnější a vyskytovat se bude už od středních poloh (kolem 600 m).



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024