Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Babí léto ještě přijde

11. 9. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 9. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oteplovat se bude během třetí zářijové dekády. Babí léto ještě přijde Zdroj fotografie: 123rf.com

Chladné a deštivé počasí, které nás v nejbližší době čeká, nebude definitivní. Z modelových předpovědí se už celkem jasně rýsuje, že se zhruba od 20. září začne oteplovat, a to ve finále možná až o 5 °C oproti současným hodnotám. Velká změna to bude především oproti konci příštího týdne, kdy čekáme denní maxima jen lehce nad 15 °C.

Další ochlazení by mělo přijít zase až na začátku října, kdy už jsou ale teploty pod 20 °C zcela normální a první říjnové dny tedy budou spíše teplotně průměrné. Tento týden bude naproti tomu teplotně podprůměrný nebo u dolní hranice průměru a další dva zářijové týdny se jako celek čekají teplotně průměrné.

Srážkově se situace ve třetí třetině září také „zlepší“ (tzn. pršet bude méně). V aktuálním týdnu naprší pravděpodobně nadprůměrné množství vody, zatímco v dalších týdnech by se mělo jednat o přibližně průměrné úhrny.



První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024
Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Také druhý z víkendových dnů byl velmi studený, na západě Čech napadlo i přes 10 cm sněhu a po večerním vyjasnění nás čeká mrazivá noc.

21. 4. 2024