Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Návrat k jaru bude jen pozvolný

19. 4. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 19. 4. 2017 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na konci dubna bychom se ale už mohli dočkat hezkého počasí Návrat k jaru bude jen pozvolný Zdroj fotografie: 123rf Zimou se klepoucí obyvatelé a návštěvníci Česka si na podstatnější oteplení budou muset ještě nějakých pár dnů počkat. Středa přináší vyvrcholení vpádu studeného vzduchu - do východní poloviny území četné sněžení a teploty jen slabě nad nulou. Na západě sice srážek minimum, ale i tak teploty spíše zimní, pro celé území platí rozmezí 2/6 °C. A poměrně silný severní vítr ještě snižuje pocitovou teplotu. 

Čtvrtek přinese ustání větru, pomalý úbytek oblačnosti a lehký vzestup teplot, ale maxima 4/8 °C stále zdaleka nejsou to, co bychom od druhé půlky dubna očekávali. K tomu se bude aspoň trochu snažit přiblížit pátek, kdy by v dočasně teplejším přílivu vzduchu teploty měly vyšplhat na 8/12 °C a aspoň zpočátku půjde i o den slunečný. 

Během soboty však čekáme další studenou frontu, která společně s deštěm probouzející se jaro zase zadupe do země, takže nedělní maximální teploty čekáme zase jen 5/9 °C a k tomu občasné přeháňky, a na horách zase sněhové (v nižších polohách už snad nikoliv). Pondělí bude sice už beze srážek, ale teploty půjdou nahoru zase pomalu, na 7/11 °C. V úterý může být dočasně tepleji, nyní se rýsují maxima 10/14 °C, což se ale ještě může změnit. A patrně ve středu zase dorazí studená fronta se srážkami a následným ochlazením na hodnoty cca 8/12 °C

Snad až poslední dubnový víkend, a s ní i první máj, už vypadají dobře. Je to ještě za dlouho, ale nyní tam modely malují slunečné počasí a maxima v sobotu 29. dubna na už obstojných 13/17 °C, na čarodějnice a prvního máje bychom se konečně mohli po čase dočkat zasloužené dvacítky! A to už je docela příjemné... pokud stávající předpoklady skutečně vyjdou.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024