Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Pracovní týden nebude slunečný, ale naštěstí ani příliš deštivý

19. 3. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 19. 3. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Vyjasnění se rýsuje až na víkend. Pracovní týden nebude slunečný, ale naštěstí ani příliš deštivý Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Po propršeném víkendu se modré oblohy ještě nějakou dobu nedočkáme. Naše území budou až do čtvrtka ovlivňovat fronty, díky nimž bude oblačnost spíše větší. Výraznější srážky se ale budou vyskytovat pravděpodobně jen kolem noci z úterý na středu a náš každodenní program proto příliš narušovat nebudou.

V pondělí bude převládat zataženo až oblačno, na severu a severovýchodě se může místy (zejména dopoledne) objevovat slabý občasný déšť jako pozůstatek fronty, která přes naše území prošla v neděli. Denní teploty očekáváme mezi 9 a 13 °C.

V úterý bude rovněž většinou pod mrakem, i když dopoledne může na východě sluníčko tu a tam vykukovat. Odpoledne už se ale začnou na severozápadě objevovat první přeháňky a od večerních hodin by se měl déšť rozšiřovat i dále na východ, přičemž na Moravu a do Slezska dorazí pravděpodobně až v noci na středu. Postup této studené fronty bude patrný i na teplotách, které se budou nejčastěji šplhat na 11 až 15 °C, ale na Moravě se mohou díky pozdějšímu zatáhnutí oblohy dostávat až na 17 °C.

Ve středu si východ a západ svoje role oproti úterý vymění. Chladněji (6 až 9 °C) a deštivěji bude na východě, tepleji (8 až 11 °C) a slunečněji na západě. Slabší déšť však v dopoledních hodinách hrozí prakticky všude – jeho ustávání bude záviset na přesném načasování průchodu fronty.

Ve čtvrtek a v pátek už očekáváme srážky pouze ve formě přeháněk (i když jejich pravděpodobnost je zatím otázkou), ale oblačnosti bude stále větší množství. Maximální teploty by měly oproti středě stoupat výrazně výše, nejčastěji na 11 až 15 °C.

Oblačnosti by mělo podle současných předpovědí začít ubývat až v sobotu odpoledne, kdy se bude na naše území rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Následovat by pak mělo několik slunečných dní s teplotami postupně kolem 15 °C.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024