Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Vedra se znovu vrací

30. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 7. 2012 | ms, meteocentrum.cz, BBC
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Od čtvrtka budou teploty znovu překračovat 30 °C. Vedra se znovu vrací Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Ochlazení, které o víkendu zasáhlo naše území, bylo sice znatelné, ale ani tak se na počátku nového týdne zimou neklepeme - vždyť se nacházíme na konci července, což je doba, kdy ze statistického hlediska má léto kulminovat. Není proto divu, že i po ochlazení se teploty dostávají až k 25 °C, což byl příklad pondělka. A kdyby se to někomu zdálo málo, nemusí zoufat, neboť v příštích dnech se znovu oteplí.

Úterý se ještě ponese v "chladnějším duchu" většinou do 25 °C, středa už přinese teploty do 28 °C a od čtvrtka se navrátí tropy, i když už ne tak silné, maximální teploty se budou pohybovat asi mezi 27 a 31 °C a vydrží až do konce týdne. K takto vysokým teplotám bude servírována příloha v podobě místních bouřek, nejnovější předpoklady ale nenaznačují, že by měly být tak nebezpečné jako ty, které jsme prožili během uplynulé soboty. Nejvíc jich asi bude až v neděli. To proto, že se přiblíží změna počasí a na začátku dalšího týdne opět dojde k ochlazení...

A ještě drobný odskok do Londýna, kde probíhá olympiáda. Nejhorší počasí tam bude hned úterý, kdy se čekají četné srážky a teploty do 20 °C, což by průběh některých sportů mohlo nepříznivě narušit. Od středy do konce týdne ale v Londýně čekají většinou oblačno, měly by se objevovat přeháňky, převážně slabšího charakteru; trvalejší deště zatím nehrozí. Teploty by měly odpovídat standardnímu britskému létu, což znamená, že se budou pohybovat mezi 20 a 25 °C.



Sobotní maximální teploty mohou být ovlivněny saharským prachem

Sobotní maximální teploty mohou být ovlivněny saharským prachem

Sobotní den bude pravděpodobně nejteplejší den týdne a Velikonoc. Přesto mohou být odpolední maximální teploty ovlivněny saharským prachem, který k nám doputuje v rámci jižního proudění. Saharského prachu v ovzduší očekáváme poměrně velké množství.

29. 3. 2024
Čeká nás teplý velikonoční víkend

Čeká nás teplý velikonoční víkend

V následujících dnech bude nad naše území proudit velmi teplý vzduch od jihu, který kromě nadprůměrně vysokých teplot přinese nad naše území také saharský prach, který dokonce může ovlivnit předpovídané teploty. Očekáváme poměrně slunečné počasí, se srážkami se setkáme kromě pátku až v pondělí nebo vzácně v neděli.

28. 3. 2024