Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Začíná ideální počasí pro práce na zahradě

2. 4. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 2. 4. 2020 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
S nastupujícím slunečným a teplým počasím nás čeká ideální období pro práce na zahradě. Připravili jsme pro Vás několik tipů, na co nezapomenout. Začíná ideální počasí pro práce na zahradě Zdroj fotografie: 123rf.com

V nejbližším týdnu nás čeká slunečné počasí a příjemné teploty. Počasí je ideální na jarní péči o trávník po probuzení z období vegetačního klidu a jeho přípravu na léto. Aktuálně je také nejvyšší čas na likvidaci mechu, abychom předešli jeho vzniku a během léta nás trávník odměnil sytě zelenou barvou.

V nejbližší době bychom také měli věnovat pozornost dřevinám a dokončit jarní řez, pro který je vhodné sušší období. Prořezem zajistíte dobrou kondici dřevin a kvalitní plody v následujícím období.

Kdo jednou propadl chuti dobrých brambor, nerad se spoléhá na dodávky v obchodech. Aktuální teplota půdu se v těchto dnech pohybuje kolem 8°C a bude postupně růst, což představuje vhodné podmínky na výsadbu brambor. Ranní minima se již na většině území budou pohybovat kolem pěti stupni. 

Závěrem nezapomeňte, že se blíží Velikonoce. Připravili jsme pro Vás několik tipů na osobité velikonoční dekorace k jejichž tvoření můžete přizvat i děti.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024