Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Hory hlásí dostatek sněhu

7. 2. 2023 | Poslední aktualizace: 09:15 7. 2. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na Českých horách se aktuálně vyskytuje okolo jednoho metru sněhu. Hory hlásí dostatek sněhu Zdroj fotografie: 123rf.com

Výška sněhové pokrývky v České republice je velmi závislá na nadmořské výšce. V nížinách se nyní nevyskytuje téměř žádný sníh. Sněhová pokrývka se objevuje až od střeních poloh. Například na Českomoravské vrchovině leží zhruba 5-15 cm, ve Žďárských vrších až okolo 30 cm sněhu. 

Na horách je pak situace se sněhem nejlepší, zde se nachází většinou okolo jednoho metru sněhu. Nejvíce sněhu registrujeme v Krkonoších a Beskydech, kde se na hřebenech nachází okolo 130 cm sněhu. Okolo jednoho metru sněhu hlásí také Jeseníky a Šumava. Pod jeden metr sněhu bychom našli pak v Orlických a Jizerských horách a nejmíň sněhu se pak nachází v Krušných horách, a to okolo půl metru. 

V dalších dnech čekáme postupné oteplování, takže především ve středních polohách bude sníh odtávat. Na hory by výrazné oteplení dorazit nemělo. Výraznější sněhové srážky na horách do konce týdne také nečekáme.    



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024