Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Bude hezky - nejen v neděli

21. 6. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 21. 6. 2019 | ka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Během zítřka bude opět kolem 25°C s občasnými přeháňkami, večer by jich však mělo být méně. Bude hezky - nejen v neděli Zdroj fotografie: Martin Štros

V pátek 21. června začalo astronomické léto, s ním se pomalu blíží čas festivalů a koncertů. Pokud jste si vyhlédli nějaký koncert v neděli, vězte, že bude docela hezky, přesto doporučujeme se trochu připravit.

Teploty by v neděli měly být poměrně příjemné s maximy do 26°C. Přestože bude dopoledne spíše zataženo, odpoledne a navečer by mělo oblačnosti ubývat. Proto doporučujeme mít s sebou dostatečné množství vody a i opalovací krém či pokrývka hlavy se mohou navečer hodit.

Malinko horší bude situace s ohledem na srážky. Více srážek lze očekávat zejména na jihozápadě Čech, přeháňky se však mohou vyskytnout po celé České republice, přestože by jich mělo být navečer méně. Vezmete-li si tedy na koncert deštník, je velmi pravděpodobné, že ho také využijete. Výskyt bouřek je pravděpodobnější v jihovýchodní části území. Vítr bude v neděli slabý severovýchodní, v odpoledních hodinách  však může zesílit až na mírný.

Relativně příjemné letní počasí potrvá i v pondělí a úterý, kdy také doporučujeme návštěvu koncertů, třeba i místního charakteru. Na začátku týdne bude výrazně méně srážek, spíše slabý vítr a odpolední teploty do 30°C. Od středy lze však očekávat nárůst teplotních maxim přes 30°C, jakékoliv koncerty v této době proto ze zdravotních důvodů doporučujeme spíše odložit.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024