Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V noci na sobotu spadlo i přes 20 mm, občasné srážky i další dny

4. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 6. 2022 | mm, meteocentrum.cz;ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Přechodně méně srážek čekáme v neděli, ale navečer budou opět přibývat V noci na sobotu spadlo i přes 20 mm, občasné srážky i další dny Zdroj fotografie: 123rf

Pásmo přeháněk a bouřek, které v pátek večer začalo ovlivňovat počasí na západě a jihozápadě Čech, přešlo během noci přes celé území Česka. Vzhledem k výskytu lokálních bouřek byly srážkové úhrny velmi proměnlivé. Nejvíce, skoro 31 mm spadlo na stanici Obora na Blanensku, podobný úhrn hlásil i Holešov. Poměrně dost stanic zaznamenalo úhrny 5-20 mm. Našla se ale i místa, kde nepršelo vůbec, zejména na jihu Moravy.

Poté, co hlavní linie srážek opustila naše území se budou v sobotu přes den tvořit lokální přeháňky a bouřky. Srážky čekáme přibližně na polovině až dvou třetinách území, ve večerních hodinách by ale srážková činnost měla slábnout. Podle aktuální výstrahy mohou být na jihozápadě bouřky i silné.

Nedělní den by měl přinést po většinu času maximálně ojedinělé přeháňky, ale v pozdějších odpoledních hodinách čekáme od jihozápadu další přeháňky a bouřky. Opět se nedá vyloučit, že se objeví i silné bouřky, výstraha zatím vydána nebyla. Od pondělí pravděpodobně do středy bude naše počasí ovlivňovat brázda nižšího tlaku nad střední Evropou. Přeháněk a bouřek tak bude poměrně hodně, každý den by měly zasáhnout orientačně kolem 2/3 území. Jejich přesnější lokalizaci a očekávané úhrny ale budeme ještě upřesňovat. 



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024