Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Západ Francie čekají vedra kolem 35 °C

6. 9. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 6. 9. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teplo bude i v dalších regionech západní a střední Evropy Západ Francie čekají vedra kolem 35 °C Zdroj fotografie: 123rf.com

I když už máme v kalendáří září, tak se letní počasí v Evropě nevzdává. Velmi teplo bude zítra v západní části Francie v okolí měst Bordeaux a La Rochelle. Vysoké teploty jsou zde i dnes, podle Meteo France se dnes v Bordeaux čeká 32 °C. Zítra předpověď počítá dokonce s 35 °C.

Ještě vyšší teploty očekávají modely dál na jih, směrem ke španělským hranicím. Lokálně tak můžeme počítat s teplotami až 38 stupňů. Směrem na východ a na sever budou teploty nižší, ale kolem 30 °C bude i v Paříži. 

Letní počasí se dostane i do dalších zemí, třeba v Londýně se čeká kolem 28 °C a i Irsku zaznamenají 25 °C. K nám se nejteplejší vzduch dostane o něco později, nejvyšší teploty by měly být v pátek a v sobotu, kdy podel aktuálních předpokladů naměříme 23 °C až 27 °C.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024