Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Pondělní fronta přinese ochlazení o 10 °C

16. 8. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 16. 8. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Do Česka dorazí i časté přeháňky a bouřky. Pondělní fronta přinese ochlazení o 10 °C Zdroj fotografie: 123rf

Po velmi teplém víkendu s teplotami kolem 30 °C se blíží změna počasí. Studená fronta se ze západní Evropy bude přesunovat přes Česko dál na východ a za ní k nám pronikne výrazně chladnější vzduch

Pondělní teploty budou kvůli poloze fronty nad naším územím rozdělené, většinou vystoupí na 23/28 °C, ale na Moravě a ve Slezsku může být i tepleji, hlavně na jihovýchodní Moravě čekáme maxima až 31 °C. Postupně se na většině území objeví frontální přeháňky a bouřky. Ale lokálně se může vytvořit bouřka i před frontou, klidně i v ranních nebo dopoledních hodinách. 

Klidnější už bude úterní počasí, převládat bude hodně oblačnosti a místy se objeví i déšť. Maxima už budou výrazně nižší, oproti neděli se ochladí asi o 10 °C na 18/22 °C. Následující dny přinesou pozvolné oteplování a postupně by se častěji mohla objevit i polojasná obloha. Podle aktuálních předpokladů by o víkendu mělo být klidné letní počasí s teplotami kolem 25 °C. 



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024