Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V neděli hrozí velmi silné bouřky!

31. 7. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 31. 7. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Je vydána výstraha i na povodňovou bdělost V neděli hrozí velmi silné bouřky! Zdroj fotografie: photos.com Srpen nás příliš vlídným počasím nepřivítá, hned v jeho první den se totiž dočkáme velmi vydatných srážek. Výstraha na silný déšť začíná platit už o půlnoci ze soboty na neděli, kdy se týká moravských krajů. Do rána tak mohou zdejší toky vystoupat na stupně povodňové aktivity. Avšak mnohem významnější a nebezpečnější srážky přijdou až v průběhu neděle, kdy v odpoledních a podvečerních hodinách očekáváme na Moravě silné bouřky.

Výstraha platí jen pro jihovýchodní polovinu republiky, i když pršet bude v neděli prakticky všude. V severozápadní polovině území ovšem budou srážky jen mírné a občasné. Bouřky hrozí jen na Moravě a nejsilnější zřejmě mezi 14. a 18. hodinou. Srážky mohou dosahovat až 50 mm během několika málo hodin, lokálně se budou pochopitelně velmi lišit. Pozor je třeba si dát také na silný vítr, který bude moravské bouřky provázet, může se jednat o nárazy i okolo 90 km/hod. 

Neděle bude v důsledku toho také poměrně chladná, především v Čechách. Na západě Čech by se při zatažené obloze a občasném dešti měly denní teploty pohybovat pouze do 17 °C po celý den. Na Moravě ovšem mohou před příchodem bouřek ještě dosahovat na letních 25 °C. Při bouřkách se ale také zde výrazněji ochladí.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024