Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Do části Skandinávie přichází velmi teplé počasí

2. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 2. 6. 2021 | mm, meteocentrum.cz;yr.no
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na některých místech se čekají teploty až kolem 25 °C Do části Skandinávie přichází velmi teplé počasí Zdroj fotografie: 123rf

Se zajímavými teplotami se setkáme v těchto dnech na západě a severu Skandinávie. Tlaková výše nad Baltským mořem sem posílá hodně teplý vzduch, který společně s dlouhým pobytem slunce nad obzorem vyžene teploty na podobné hodnoty jaké čekáme u nás.

V norském hlavním městě Oslo bylo už v úterý 25 °C, podobné teploty se zde čekají i zítra. V Trondheimu, o něco dál na sever se ve čtvrtek čeká dokonce 27 °C (tak teplo pravděpodobně nikde v ČR tento den nebude).

Letní počasí dorazí i za polární kruh. Ve městě Tromsø skoro na 70. rovnoběžce vystoupí podle předpovědi teplota až na 23 °C, přitom ještě 20. května zde zbývaly 4 cm sněhu! V některých bylo vydáno i varování před lesními požáry. Lesy při suchém, teplém a větrném počasí rychle vysychají a hrozí tak vznik požárů. Jinak však předpokládáme, že místním obyvatelům toto počasí vadit nebude. 



Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024
Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdnech překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024